The Blog

PRÍPRAVA CHRUMKAVEJ PEČENEJ HUSY

1. KROK

Hus večer pred pečením dobre nasolíme, približne dvomi plnými dlaňami soli zvonka aj zvnútra. Osolenú hus dáme na pekáč a necháme celú noc odstáť.

2.  KROK

Tesne pred pečením podlejeme hus približne 300 ml vody. Množstvo pridanej vody závisí od veľkosti husi.

3.  KROK

Kožu potrieme mliekom, ktoré vytvorí glazúru a dodá husi zlatistú farbu.

4.  KROK

Takto pripravenú hus na pekáči vložíme do rozohriatej pece (150 –180 ˚C). Odokrytú hus pečieme z jednej strany 2 hodiny a následne zlejeme vypečenú masť a výpek.

 5. KROK

Hus otočíme na druhú stranu bez toho, aby sme do nej pichali, a dopečieme približne 45 minút, až kým nedostane zlatistý nádych.

 6. KROK

Upečenú chrumkavú hus podávame s domácimi lokšami a dusenou červenou kapustou.

INGREDIENCIE 

PORCIA PRE 4 OSOBY

NÁROČNOSŤ

STEDNÁ

ČAS PRÍPRAVY

3h
Zdroj: dobrejedlo.pluska.sk/recepty/recept-priamo-slovenskeho-grobu-chrumkava-pecena-hus